VÅRA TJÄNSTER

Nedan ser ni exempel på vad vi på Bilkonsulten kan hjälpa dig med.

Vi kan även hjälpa dig och ditt fordon med andra arbeten.

Du är givetvis alltid välkommen att kontakta oss för frågor.

 

Våra tjänster

Service

Din bil behöver kontinuerlig översyn och underhåll. Mil och ålder förändrar egenskaperna för delar och material. Vår allbil/märkesoberoende verkstad hjälper dig service av din bil så att den ska vara i ett skick som lämpar sig för trafiken. Varje bil har sitt specifika serviceprogram som tillverkaren har fastställt. Intervallen mellan service kan skilja sig mellan olika tillverkare och olika modeller. Men även de egenskaper som påverkas av ditt användande av bilen kan avgöra hur ofta, och vad som bör åtgärdas vid service. Faktorer som körsätt, väglag körlängd mm är viktiga att beakta.
Lika tryggt som märkesverkstaden!
EU:s regler ger oss tillgång till samma information om din bil som hos märkesverkstaden. Vår Bil-Serviceverkstad utför ett fackmannamässigt arbete helt enligt tillverkarens instruktioner. Du kan tryggt lämna din bil till oss.

Om du fortfarande har nybilsgaranti på ditt fordon vill vi uppmana dig att kontrollera tillverkarens villkor och huruvida de kräver att service görs hos auktoriserad märkesverkstad för att din garanti ska vara giltig.

Reparationer

Precis som med service så har olika tillverkare olika rekommendationer gällande reparationer av fordonen. Man kan inte bortse från att den som har tillverkat fordonet faktiskt vet hur det ska underhållas och skötas. Vi på bilkonsulten utgår från tillverkarnas rekommendationer när vi arbetar. Vi ger alltid ditt fordon ett fackmannamässigt arbete. Vi är medvetna om att ett bilägande ofta medför kostnader som uppkommer mer eller mindre akut. Olika modeller av fordon medför olika prisnivåer på kostnaderna, men vi försöker alltid hitta en lösning som ska göra dig som kund nöjd.

Däckservice

Att bilens fyra däck är runda är allmänt känt. Att bilens däck är viktiga för fordonets köregenskaper och säkerhet är nog också känt, men kanske inte lika känt. Att framföra sitt fordon med slitna eller snedslitna däck är inte enbart ett hot mot trafiksäkerheten. Det medför ökad bränsleförbrukning och försämrar bilens köregenskaper drastiskt.

Mellan den 1 december och 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om vinterväglag råder. Definitionen av vinterväglag är om det är snö, is eller frost på någon del av vägbanan eller vägrenen.

Mellan den 16 april och 30 september är det förbjudet att använda dubbdäck, såvida det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Hos Bilkonsulten kan du få hjälp med att skifta däck. Vi kontrollerar även skicket på dina däck och kan vid behov byta till nya däck.

 

 

Strålkastarpolering

Med tiden är det många strålkastarglas som blir matta. Detta är inte enbart ett estetiskt minustecken utan medför även att effekten av strålkastarljuset blir mindre. Vi kan hjälpa dig att polera upp dina strålkastarglas så att de återigen blir klara och släpper igenom det ljus som lyktorna skapar.
Vi använder oss av 3M Headlight Restoration System för att ge nytt liv åt dina strålkastarglas.

Extrautrustning

Vi hjälper dig att montera extrautrustning på ditt fordon. Extrautrustning kan innebära allt från extraljusen som ska hjälpa dig att lysa upp väg och omgivning under de mörka timmarna för ökad säkerhet under färden, till montering av dragkrok så att du kan ta familjen på husvagnssemester eller motorvärmare med uttag för kupévärmare så att du slipper sätta dig i en kall bil på morgonen.

Släpvagn

Vi utför även service och reparationer på släpvagnar. Även släpet kan vara i behov av en översyn eller exempelvis ett bromsbyte. I vissa fall kan en släpvagn vara stående längre perioder utan att användas, och med tanke på hur ett släp påverkar fordonets köregenskaper så är det av yttersta vikt att ditt släp är i bra skick. Inte bara för din skull, utan även för dina medtrafikanters skull.
Självklart kan vi på Bilkonsulten ordna det åt dig.

Vi kan erbjuda fast pris på vissa typer av jobb, t.ex. service, bromsarbeten, hjulskifte mm. För övriga arbeten måste vi först skaffa oss en uppfattning om arbetets omfattning, men vi kan alltid erbjuda ett kostnadsförslag innan vi påbörjar arbetet med ert fordon. Allt för att du som kund ska känna dig trygg och nöjd.

Betalning kan ske via kort eller kontanter. Vi kan i vissa fall fakturera kostnaden, men det sker då enligt överenskommelse.

Vi på Bilkonsulten är stolta över det arbete som vi utför och den kunskap som vi besitter. Däremot så finns det begräsningar rörande utrustning som medför att vi inte kan utföra vissa arbeten.

De arbeten som vi inte kan utföra är:

  • AC-arbeten (Klimatanläggning / Luftkonditionering)
  • Hjulinställning
  • Försäkringsrelaterade karosseriarbeten

Hitta till Bilkonsulten:

Adress:

Näsgatan 28

511 56 Kinna

Öppettider:
Måndag-Torsdag 07:30 – 16:30
Fredag 07:30 – 14:00
Lunchstängt
Måndag-Torsdag 12:30 – 13:30